Schapenvet voor honden

Elke hond heeft een specifieke energiebehoefte welke gerelateerd is aan zijn natuurlijke energie. Vetten zijn de voornaamste bron van energie. Lees hieronder vat schapenvet kan doen voor uw hond. 

Een groot aantal hondeneigenaren kiest ervoor om hun hond, naast het gewone voer, schapenvet bij te voeren. Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Beide vitamines zijn essentieel voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van de botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maagdarmkanaal. Bovendien ondersteunen vitamine A en vitmamine D het immuunsysteem, oftewel, de afweer tegen bacteriën en infecties. Je kunt het schapenvet als beloning geven, omdat veel honden het lekker vinden. Je kunt het ook puur als traktatie voeren. 

Schapenvet

Schapenvet realiseert een gezondere huid, sterkere botten, een betere gezondheid, een hogere weerstand, een glanzende en een betere darmflora. Het kan goed helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, een droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht met eventuele kale/doffe/vale plekken. Schapenvet is in meerdere variaties verkrijgbaar. Je kunt schapenvet in blokjes kopen, ook wel bonbons genoemd. Deze zijn verkrijgbaar in de smaken zalm, pens en zeewier. Ook is vloeibaar schapenvet beschikbaar. Op die manier kun je het schapenvet over het droogvoer van je hond heen geven. Vloeibaar schapenvet is ook in meerdere smaken beschikbaar, zoals knoflook, zeewier of naturel. Niet iedere hond is hetzelfde en niet iedere hond heeft dezelfde smaak. Je kunt dus, net als met hondenvoer, kijken welke smaak jouw hond het lekkerst vindt. 

Hoeveel Schapenvet?

De bonbons van schapenvet zijn verkrijgbaar in mini- en maxi-uitvoering. De maxi-uitvoering is ongeveer twee keer zo groot als de mini-uitvoering. Het voedingsadvies voor de maxi-uitvoering is 1 bonbon per 20 kg lichaamsgewicht per dag. Het voedingsadvies voor de mini-uitvoering is 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Voor vloeibaar schapenvet geldt een voedingsadvies van 10 ml per 10 kg lichaamsgewicht. vergeet niet dat schapenvet bedoeld is als aanvullend middel, naast het reguliere voer. Je kunt het dus niet als vervanging gebruiken. Wel zul je merken dat je hond zowel van binnen als van buiten gezonder zal worden. 

Vloeibaar Schapenvet

Vloeibaar schapenvet is een ideale smaakmaker en ondersteunt en verbetert vertering, huid en vacht, voedselopname en is gunstig voor hart- en bloedvaten. BIOFOOD Vloeibaar schapenvet bevat naast schapenvet, die afkomstig is van schapenvlees voor menselijke consumptie, ook zonnebloemolie en zalmolie. Deze oliën worden beter door het lichaam opgenomen dan zwaar verhitte oliën in voer. 
Ondersteunt: 

 • Voedselopname en vertering
 • Hart- en bloedvaten
 • Bevordert eetlust
 • Ontwikkleing van de organen 
 • Gewrichtsfunctie
 • Huid en vacht

Schapenvet Bonbons

Schapenvet bonbons zijn 100% natuurlijk en zonder chemische toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en zorgt voor een aanvulling op het dagelijkse eetpatroon. De bonbon is geschikt voor alle hondenrassen, van puppy tot volwassen hond. Het schapenvet is afkomstig van schapenvlees wat geschikt is voor menselijke consumptie. BIOFOOD schapenvet ondersteunt huid, vacht en de maag- of darmwerking. Schapenvet is een product dat de maag- en darmflora ondersteunt wat stimulerend kan werken bij de opname van voedingsstoffen. De bonbons zijn verkrijgbaar in de smaken Zeewier, Pens, Zalm en Knoflook. 

Ondersteunt: 

 • Huid en vacht
 • Darmflora
 • Botten, spieren en tanden
 • Smakelijkheid van de dagelijkse voeding (moeilijke eters)

Schapenvet korrel (diepvries)

Schapenvet in korrelvorm is een bijzonder probaat middel bij vachtproblemen, darmen en honden die lastig op gewicht blijven. Kortom het is een uitzonderlijk gezonde toevoeging op de dagelijkse voeding. De korrels zijn losgevroren waardoor je bij iedere maaltijd een beetje over het voer kan strooien. De maximale dosering per dag voor een gemiddelde hond is 1 gram per kilo hond. 

Ondersteunt: 

 • Gezonde huid 
 • Glanzende vacht
 • Betere darmflora
 • Extra weerstand
 • Goede gezondheid en sterke botten

Nieuwste blogs

Het belang van een rijk bodemleven

Het belang van een rijk bodemleven

Het belang van een rijk bodemleven Wat is bodemleven? In de bodem leven verschillende organismen: schimmels, bacteriën, mijten, aaltjes, (regen)wormen... Het is wetenschappelijk bewezen dat een rijk bodemleven ervoor zorgt dat bodemprocessen optimaal verlopen. Zo...

Het gazon inzaaien

Het gazon inzaaien

Het gazon inzaaien   Een gazon zaaien is niet heel moeilijk, maar hoe krijg en houd je nou mooi groen gras? Dat doe je namelijk zó... Wanneer zaaien? Er zijn twee perioden in het jaar waarop je het best het gras kunt inzaaien: het voorjaar en de nazomer. Zorg dat...

Hoera een veulen! Maar wat dan?

Hoera een veulen! Maar wat dan?

Hoera een veulen! Maar wat dan?   Hoe laat je het veulen wennen aan het eten van krachtvoer bijvoorbeeld? Hier een aantal tips:  Zorg voor een veulenvoerbak in de buurt van die van de merrie.  Doe daar zoveel in dat er een kop op zit, zodat de merrie er bij kan. ...