De weide klaarmaken voor het weideseizoen

Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?

Paardenhouders zijn vaak terughoudend als het om bemesting gaat. Maar het is nodig om verarming van de bodem tegen te gaan. Een gezonde bodem heeft een natuurlijk evenwicht, waardoor onkruid minder kans krijgt. 

Zijn er te weinig voedingsstoffen aanwezig, dan raakt gras ‘gestresst’ en maakt het daardoor veel fructaan aan. Fructaan is een voedingssuiker, waar paarden niet goed tegen kunnen. Ook bij het inzaaien kun je rekening houden met fructaan. Een speciale paardengraszaadmengsel zoals Pavo Paardengraszaad bevat veel vezels en minder van het voedingssuiker fructaan.

Samengevat: 

 

  1. Zorg voor bemesting op maat met Pavo FieldCare. 
  2. Zaai kale plekken in met een speciaal paardengraszaadmengsel, dat kan van april tot oktober. 
  3. Is de afrastering nog intact? 
  4. Werkt het stroomapparaat? 
  5. Is de watervoorziening in orde en zijn de bakken schoon? 
  6. Laat je paard geleidelijk wennen. Zet hem niet gelijk een hele dag in een verse weide, maar begin met een uurtje en breid dat langzaam uit. 
  7. Wordt hij snel dik? Zet een deel van de weide af en schuif het draadje op. 
  8. Haal regelmatig de mest uit de wei. Dat vermindert de kans op wormbesmetting en het voorkomt plukken doorgeschoten gras. 

Nieuwste blogs

Bromory tegen onkruid

Bromory tegen onkruid

Bromory is een totale onkruid en mosverdelger zonder glyfosaat. Bromory tegen onkruid bestrijdt alle onkruiden, grassen en mos. Bromory tegen onkruid werkt op basis van Perlagonzuur. Zoekt u een vervanging voor glyfosaat, kom dan langs in onze winkel. Wij hebben...

Voeding tuin

Voeding tuin

Voeding tuin   Houdt uw voedingsbodem van uw gazon en planten op peil. Strooi daarom (kunst)mest en kalk.De belangrijkste voedingsstoffen voor de plant zijn: stikstof (N), fosfor (P), kalium (K) en kalk (C) Om de grond niet uit te putten is ook organische stof...

Pavo – Win Quality Time

Pavo – Win Quality Time

Koop 2 Pavo-producten bij Weidse Blik Tuin en Dier in Joure en maak kans op fantastische prijzen. Op 1 mei verloot Pavo de eerste prijzen. En in juli komen de grote hoofdprijzen in de verloting.
Maak kans op een roze Knegt tractor of een zadel van Prestige.