Voedingstips voor oudere paarden

Oudere paarden hebben baat bij een combinatie van snel en langzaam verteerbare vezels. Meestal bevat, niet te grof, hooi beide vezels, hoe stengeliger het hooi des te langzamer het verteerd wordt. Zelf geven oudere paarden meestal de voorkeur aan fijn hooi, kuil of gras.

Voedingstips voor oudere paarden met gebitsproblemen: gemakkelijk en verteerbaar voer

Je kunt je paard helpen door gemakkelijk verteerbaar voer aan te bieden. Geëxpandeerde brokken en muesli’s met veel gepofte grondstoffen hebben een bewerking ondergaan waardoor ze gemakkelijker verteerbaar zijn. Ze zijn als het ware ‘machinaal voorgekauwd’ waardoor het paard de voedingsstoffen via de dunne darm gemakkelijk opneemt. De kans op koliek is door deze voorbewerking kleiner dan bij onbewerkt voer. 

Droog én nat voeren

Paarden met gebitsproblemen nemen minder goed ruwvoer op. In dit geval is het nodig om ruwvoervervangers aan te bieden. Pavo SpeediBeet zit boordevol gezonde vezels en omdat het in geweekte vorm wordt gevoerd is het prima te eten voor paarden met gebitsproblemen. 

SpeediBeet in combinatie met Pavo18Plus is het ideale voer voor senioren met een slecht gebit. De kleine brokjes in Pavo18Plus vallen gemakkelijk uit elkaar wanneer je ze nat maakt. 

Extra behoefte

Oudere paarden hebben behoefte aan extra fosfor en magnesium in precies de juiste verhouding tot elkaar. Deze mineralen spelen een belangrijke rol bij de werking van spieren en het behouden van sterke botten. 

Het is ook verstandig om extra zink en selenium (beide sporenelementen) te geven. 

Wat betreft de vitamines geldt dat oudere paarden wat moeite hebben met het opnemen van vitamine B en K omdat ze minder goed ruwvoer eten. Die vitamines kun je dus beter ook bijvoeren. 

Vitamine C is een stof die oudere paarden goed kunnen gebruiken in de voeding. Paarden maken zelf vitamine C aan in het lichaam, maar in het lichaam van een ouder paard gaat dan niet meer zo gemakkelijk. Daarom is het goed deze via de voeding aan te bieden. 

Pavo 18Plus

Met Pavo18Plus verzorg je het ouder wordende paard met alles wat het lichaam vraagt zonder het systeem onnodige te belasten. Deze stofvrije muesli helpt jouw senior om vitaal en fit te blijven. En wanneer er op latere leeftijd gebitsproblemen ontstaan is Pavo18plus in combinatie met Pavo SpeediBeet het complete voer voor de dagelijkse verzorging. 

  • Boordevol goed verteerbare vezels;
  • Met essentiële aminozuren voor conditiebehoud;
  • Aangepast suiker/zetmeel gehalte voor oudere paarden;
  • Extra omega 3- en 6-vetzuren;
  • Aangepaste calcium-fosforverhouding;
  • Anti-oxidanten ter ondersteuning van de weerstand. 

Meer blogs

Zomertips voor honden

Zomertips voor honden

Zomertips voor honden Veel zon en hoge buitentemperaturen vinden we heerlijk, maar honden kunnen er problemen mee krijgen. Hieronder kunt u informatie vinden over zomerproblemen en hoe u daar mee om kunt gaan. Vlooien Met name in de lente en zomer worden vele...

Vlooienbestrijding bij de hond

Vlooienbestrijding bij de hond

Vlooienbestrijding bij de hond Het best is natuurlijk om vlooien te voorkomen bij uw hond, maar dit is niet altijd even makkelijk. Lees hier meer over vlooienbestrijding bij uw hond. Wat zijn vlooien Vlooien zijn kleine, bloedzuigende parasieten die veel overlast...

Het gebit van uw hond

Het gebit van uw hond

Het gebit van uw hond Honden hebben een sterk gebit. Ze gebruiken het om te eten en om zich mee te verdedigen. Een goed gebit is belangrijk voor de gezondheid van uw hond. Houd het gebit van uw hond dus in goede conditie.  Gebit van de hond De hond is een vleeseter....